Nu Diskuterar

Bakom Scenerna Med En Decennium-Lång Restaurering


Bakom Scenerna Med En Decennium-Lång Restaurering

Det soliga vardagsrummet har inbyggt skåp, förfinade trägolv, nya dubbelhängda träfönster och en restaurerad öppen spis komplett med ett förbränningsinsats och en gjuten skorstensruta.

Det soliga vardagsrummet har inbyggt skåp, förfinade trägolv, nya dubbelhängda träfönster och en restaurerad öppen spis komplett med ett förbränningsinsats och en gjuten skorstensruta.

Det är inte ovanligt att äldreboägare befinner sig utmanade av deras restaureringsbehov. Att ta ett gammalt hus tillbaka till sin ungdoms ära kan vara ett skrämmande förslag, och utan tid att undersöka specifika detaljer - och färdigheterna att återskapa dem - reparera äldre hus kan vara en skrämmande utsiktsplats. Men vad händer om du hade någon på din sida som redan kände till processen inifrån och ut? Skriv in en byggnadsentreprenör.

Bostadsägaren Kim McLanahan hade ett par besvärliga tillägg och en tvättlista med andra problem att möta i 1870 Second Empire, och hon visste att hon behövde en entreprenör med äldre huskompetens för att hjälpa henne att sortera ut det. Hon anställde mitt företag, Charlie Allen Restorations, för att hjälpa henne att lösa sitt hem många utmaningar.

Matsalen har en restaurerad trägolv av 2 1/4

6 Galleri 6 Bilder

Hennes lista över oroar omfattade ett bakåttillägg från början av århundradet som avbröt mansardtaket. en köksexpansion som var kall, besvärlig och out-of-date; ett yttre täckt med vinylfasad ett cyklonhäft; en tegelgrund som behöver repointing ruttande källarfönster; Lösa och utkastiga trä dubbelhängda fönster med åldrade aluminiumstormer; och en mansard tak som hade uppdaterats i tre-flik glasfiber bältros. Kim ville också lägga till en dusch på ett första våningspulverrum. Förutom dessa konkreta utmaningar var Kim på en snäv budget och hon behövde leva i huset genom hela arbetet, vilket innebar att processen skulle fasas över flera år.

Ett takfönster som läggs till på andra våningen badrummet rymmer mycket naturligt ljus in i utrymmet. Beadboard wainscoting, ett inbyggt skåp och en antik spegel bidrar till rummets känsla.

Ett takfönster som läggs till på andra våningen badrummet rymmer mycket naturligt ljus in i utrymmet. Beadboard wainscoting, ett inbyggt skåp och en antik spegel bidrar till rummets känsla.

Vi började med att ta ett steg tillbaka för att göra lite planering. Kim ville de tre andra våningen sovrummen och hennes vardagsrum och matsal väggar, fönster och dörrar förblir stort sett ostörd. De var de mest ursprungliga delarna av huset, som inte hade varit föremål för tidigare ombyggnadsarbete.

Köket och badet hade å andra sidan alla ombyggts mer än en gång i 1900-talet, och Kim ville vända om skadorna. "Arbetet" i dessa rum var gjort på papper först och mönstren gick igenom flera iterationer tills Kim kände att de föreslagna ändringarna skulle skapa de utrymmen hon behövde och ville ha, samtidigt som hon behöll sin gamla husets integritet.

Refinishing trappan visade sig vara en av de mest utmanande aspekterna av restaureringen. Efter att den hade blivit helt avlägsnad målades stegen för att matcha trimmen, slitbanorna fick en naturlig polyuretanfärg, och räcken, balustrarna och den nya stolpen färgades med en rik brun för kontrast.

Refinishing trappan visade sig vara en av de mest utmanande aspekterna av restaureringen. Efter att den hade blivit helt avlägsnad målades stegen för att matcha trimmen, slitbanorna fick en naturlig polyuretanfärg, och räcken, balustrarna och den nya stolpen färgades med en rik brun för kontrast.

Planeringen hjälpte oss att räkna ut hur man bygger byggnadsarbetet på ett effektivt sätt som hindrar oss från att gå tillbaka till tidigare färdiga föremål eller genom färdiga utrymmen samtidigt som vi arbetar i framtiden. Vår vägkarta har också hjälpt oss att definiera vilka saker att ta itu med i varje fas så att Kim kunde fortsätta att uppta huset. Vi planerade att stagger badrum renoveringar så Kim skulle alltid ha ett badrum gratis att använda. Ett grundläggande, tillfälligt kök etablerades i matsalen så att Kim kunde laga mat.

Så snart köket hade blivit gyttat började våra bästa planer att rasa upp. Vi kunde se att det som tidigare var husets ändvägg (innan tillsatsen hade tagits upp) hade lämnats utan stöd. Två lager av köksloft och tre lager av golv i andra våningen har hjälpt till att dölja detta tillstånd och den resulterande stressen. Vi kunde inte sätta in en ordentlig stråle och räta ut de tunna golvbalkarna utan att äventyra badrum på andra våningen, så vi hade inget annat val än att ta den offline, vilket lämnade Kim duscha i gymmet i flera veckor. Och samtidigt som vi arbetade på andra våningen badrummet upptäckte vi skador på takspärrarna från ett tidigare husbrand. Lyckligtvis skeddes mycket av skadorna för att få plats för takfönstret, men vi var tvungna att resupporta en liten del av höfttaket.

Utomhusprojekt som att avlägsna vinylfönstret, installera nya gitterpaneler och välja historiskt lämpliga färgfärger kronade årtionden restaureringsprocessen.

Utomhusprojekt som att avlägsna vinylfönstret, installera nya gitterpaneler och välja historiskt lämpliga färgfärger kronade årtionden restaureringsprocessen.

Några mindre projekt under de närmaste åren tog sedan upp sovrummen, studien och vardagsrummet. Logiskt lagrade Kim det dramatiska exteriör restaureringsarbetet för slutet av processen. Det var glädjande arbete för oss alla, när vi tog bort vinylskärningen, cyklongärdet och aluminiumskonstruktionerna; återställde de ursprungliga fönsterkarmarna och mansardfönstret, vilket gav lämpliga fönster- och dörrbackbandslister. och tillverkade gitterpaneler och återställda vedrännor för att estetiskt knyta tillägget tillbaka in i huset. Vi har också arbetat med den lokala historiska kommissionen för att bestämma lämpliga färgfärgalternativ. Den yttre restaureringen fick ett lokalt Cambridge Historic Commission Preservation Award.

Som Kim upptäckte kan utmaningarna i ett gammalt hus restaurering stymiera även den mest ivrigaste restaurangen när ett projekt pågår. Men att arbeta med proffs på ett restaureringsprojekt behöver inte jämställas med att släppa eller förlora kontrollen - det är bara ett annat sätt att få jobbet gjort.

Charlie Allen äger Charlie Allen Restorations i Cambridge, Massachusetts, och tjänar som councilor på Cambridge Historical Society.

Online exklusiv: Se vår lista med frågor att fråga när du letar efter en gammalentreprenör.

Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Unabhängiger Konstrukteur und technischer Experte. Arbeitserfahrung in der Baubranche seit 1980. Fachkompetenz in den Richtungen: Bau, Architektur, Design, Hausbau.

Video Instruktion: The Choice is Ours (2016) Official Full Version.


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar