Nu Diskuterar

Färgglad Hantverkare


Färgglad Hantverkare

Männa valde mindre inredning med enkla linjer för att hålla vardagsrummet intimt.

12 Galleri 12 Bilder

Foton av Philip Clayton-Thompson

Med gluten av kakeskärningshem och den långsamma försvinnandet av den fina arkitekturen på dagens bostadsmarknad kan man bara heja när ett par konserveringsmän framträder i horisonten som är fast beslutna att vidarebefordra arkitektoniska referenser från det förflutna, vare sig strängt för historiska ändamål eller helt enkelt som en handledning för dagens homebuilders.

Garrison Hullinger och J Jones blev preservationists ganska motvilligt. Dragas av en förfalskad Foursquare, som nästan var försvunnen för att bygga bostäder för några år sedan, hade paret inte för avsikt att samla det här huset tillbaka till sin tidigare härlighet - inte efter att ha omsorgsfullt restaurerat en 1912 Edwardian lägenhet i San Francisco före flyttningen till Portland, Oregon.

"Vi ville bara överväga hus byggda efter 1975", säger Hullinger. Men efter att ha tittat på 11 bostäder i denna kategori, blev männen svepade av ett improviserat besök i det charmiga trädkantade Irvington-kvarteret och den nyligen räddade 3500 kvadratfot 1909 Foursquare.

Vid första anblicken verkade alla nödvändiga renoveringsarbeten ha gjorts, inklusive källaren, som bestod av ett expansivt kontor, vardagsrum, tvättstuga och nyinstallerat nerebad. Jones, ägare till ett litet IT-konsultföretag, var särskilt lockad till kontorsutrymmet.

Köket å andra sidan presenterade ett antal nackdelar, speciellt för Jones, som älskar att laga mat. Skåpen var för små för att hushålla med porslin, 12 bänkskivor med 12 "av 12" kinesiska grönplattor kolliderade med den billiga backplattan, lagringsutrymmen för mat och krukor och kokkärl var otillräckliga och den lilla blåa landstaden var ohållbar med både arkitekturen och rummets proportioner.

Hullinger, en detaljhandelskonsult med en känsla för inredning, gick in i overdrive och letade efter sätt att lösa kökets visuella och rumsliga brister. I slutet var det att hitta en lämplig krukstång och en idé att omforma ön med en stor terrazzo betongbänk som ledde till att huset köptes i december 2004. "Det var när jag visste att huset skulle vara vårt", säger Hullinger.

Information om husets historia började trickle in från myriad sources-delivery män, en grannhistoriker och en mängd äldre kvinnor var inte längre rädda för att promenera längs norra sidan av gatan i rädsla för kedjiga rottweilers som en gång bevakade då -dilapiderade hem.

Den sällsynta svarta terrazzo bänkskivan är klar med ett svart vax.

För det nya köket vände de sig till David Hudson av 30Grit, som skapade den nya, utökade terrazzo bänkskivan över ön. Den sällsynta svarta terrazzoen är färdig med ett svart vax.

Huset byggdes ursprungligen av arkitektfirmaet Roberts & Roberts, för W. H. Dimmick, till ett försäljningspris som alternerats som $ 3 000 i en uppsättning rekord och $ 2500 i en annan. Enligt grann James S. Heuer driver Roberts-företaget ett design / byggföretag i Portland från 1909 till 1910 och bygger en rad hus vars arkitektoniska stilar varierade från Foursquare till Colonial.

Under de senaste åren har huset blivit försummat. Ett passagerare hade flyttats för att snäppa ett improviserat foto av "det skumaste huset han någonsin sett". Den spöklika bilden uppförda veranda pelare stigit i sidled, sidospår med gapande hål, och ett veranda tak tappa på kollaps, med bara en gardin av svart plast för att fungera som sitt säkerhetsnät. De dåvarande husägare hade fallit på svåra tider, och ett utvecklingsföretag tog därefter över huset med planer på att rasa den.

Heuer och en annan granne, Robert Mercer, uppmanade Irvington Neighborhood Association att skriva ett brev som uppmanar utvecklarna att rädda det gamla huset. Företaget överensstämde så småningom och tillbringade ett och ett halvt år på restaureringen, under vilken tid de byggde upp veranda, lade till två bad samt pulverrum under den formella trappan, uppdaterade köket, refinished det ursprungliga första våningen träverket, och skapade en ny öppen spis surround.

Uppkörningen är det enda utrymme som skiljer Foursquare från en angränsande lägenhet. För att upprätthålla integriteten under underhållning i matsalen designade Hullinger ett par glasmålningar för att krona det ursprungliga träverket. Glasmålningen var en gåva från en vän i Elgin, Illinois. Hullinger hand-cut hantverksglaset från början av 1900-talet som en gång tillhörde sin väns farfar.

"Jag ville stanna hos Foursquare," säger Hullinger, "men eftersom jag inte gillar saker att vara symmetrisk började jag leka med tanken på att luta glaset, en design inspirerad av Mark Levy, en sydlig Kalifornien glas konstnär. "

Färgglada interiörer

För att göra huset mer intimt valde ägarna varma toner för att måla över hyresgästens vita. Dessa nyanser inspirerades av 1895 Roycroft-gemenskapen, en del av den ursprungliga amerikanska konsten och hantverksrörelsen. "Normalt använder jag en smalare färg", säger Jones, som målade vardagsrummet med mörkare tak och ljusare väggar "men jag valde en satinfinish för vardagsrumslofterna för att ge lite glans på natten när de lyser upp av ljus. "

Matsalen Wainscotting och fönsterhöljen är färdiga i en mörk lack som är typisk för lack som används för 100 år sedan.

Matsalarna och fönsterhöljena är färdiga i en mörk lack som är typisk för lacker som används för 100 år sedan.

Färgerna för vardagsrumsinredningen skedde allt från ett improviserat köp av en randig ottoman."Vi älskade apelsinen och äppelgrön", säger Garrison, "men vi var rädda för att fortsätta tills vi hittade mattan." De snubblat på en bonanza vid Mill End Store i Milwaukee, Oregon, där Garrison utformade vardagsrummet och infällda mattor från rester, vilket företaget bundet till dem.

Ägarna befann sig snabbt övergång från ett redesignprojekt till nästa. De lanserade in i ett månadslångt landskapsprojekt strax efter att ha slitit ut köket. Resterna av dem chockade grannskapet när de låg utsatta på den nylagda frösen, som nu upprotades för att rymma en japansk lönn. Pete Wilson från Stone Works installerade en stenmur för vilken Jones drog en böljande betongväg frihand i smutsen från trottoaren till framstegen. Banan slocknar i snöiga trädgårdar, för vilka Hullinger trampade allt grus och lade gränsstenen.

Jones arbetade med landskapsdesignern Susan Lynch of Container Gardens för att designa planteringarna, vars briljanta gröna, mjuka röda och djupa amber upprepar de historiska färgerna i den nybyggda "Korkkattens" husfärg, "Brazen" fönsterbeklädnad och "Egeiska oliv "en djup jordig färg som grundar den ombyggda betongen, verandaen och den handgjorda skärmadörren.

"Vi försökte balansera vintergröna och lövverk," säger Jones, som uppfostrades på en gård i Texas, "så vi skulle inte bara ha pinnar på vintern." När hon en gång planterade en trädgård för sin mamma så att hon alltid skulle ha något vackert blommande året runt, var Jones redan väl bekant med den allmänna vården av växter. Förflyttningen till Stillahavsområdet, och i synnerhet denna Foursquare, har dock öppnat ett brett nytt spektrum av växter som han aldrig har stött på tidigare. "En av mina favoriter," säger Jones, "är röken bush. Jag blev kär i den rika färgen och konsistensen av sina löv."

Förvandlingen av den fallna Foursquare har faktiskt inte bara påverkat Hullinger och Jones liv, och de av deras rädda vinthundar, Darby och Presley, men också hela grannskapet. Man behöver bara stå på trottoaren för att höra en passersby erbjudande kudos att veta hur djupt en omfattande restaurering kan påverka själen i ett helt grannskap.

Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Unabhängiger Konstrukteur und technischer Experte. Arbeitserfahrung in der Baubranche seit 1980. Fachkompetenz in den Richtungen: Bau, Architektur, Design, Hausbau.

Video Instruktion: DIY School Supplies! 10 Easy DIY Crafts for Back to school! Hacks & Pranks..


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar